Sivut

tiistai 11. helmikuuta 2020

Äidinkielen ja historian opettajan haastattelut


Jaana Reinikka-Ivanoff

1.Mitä kurssia olet vähiten kiinnostunut pitämään? 
-  Mielenkiinto ei ole niin kurssista kiinni vaan ryhmän tunnelmasta. Aina haluaisi, että ryhmässä olisi miellyttävä ilmapiiri. Huono ilmapiiri tekee opetusympäristöstä epämiellyttävän. 
2. Mikä on mieleenpainuvin hetki urasi aikana? 
 Hetkiä on monia. Olin sairaana pitkään, ja oppilaat tekivät Parane pian -kortin, ja se tuotiin kotiin asti. Mieleenpainuvaa on myös palaute oppilailta ja tunne siitä, että on hyödyllinen työssään. Yhteistyöprojeksteissa tutustuu oppilaisiin hyvin. Mieleenpainuvia ovat leirikoulumatkat omien ohjausryhmien kanssa eri puolille Eurooppaa ja Vihreä lippu -raadin ohjaaminen.
3. Kuvaile itseäsi kolmella adjektiivilla 
 Iloinen, hassu, ahkera 
4. Onko sinulla mitään paheita? 
- En liiku tarpeeksi.  Luen liian tarkkaan oppilaiden tekstejä, jolloin ei jää aikaa liikkumiseen. Joko teen töitä täysillä tai en ollenkaan.  
5. Mitä teet vapaa-ajalla? 
- Yleensä töitä.  Käyn mökillä perheen kanssa, kuuntelemassa musiikkia ja tyttökavereiden kanssa viinilasillisella. Tämän lisäksi käyn mielelläni teatterissa ja luontoretkillä. 
6. Jos voisit matkustaa nyt minne tahansa, mihin matkustaisit ja miksi? 
- Minua kiinnostaa Sisilia. Skotlannissa ja Irlanissa kävisin mielelläni retkeilemässä.
7. Miksi opetat juuri äidinkieltä? 
- Olen mietiskelijä ja ajattelija, siksi siirryin ammattikorkeasta lukioon opettamaan, koska AMK:ssa ei ole kirjallisuuden opetusta. Kirjallisuus avaa uusia näkökulmia elämään, ja kriittinen lukeminen on erityisesti digiaikana todella tärkeä taito. Olen opiskellut myös rakennustekniikkaa ja ollut arkkitehtitoimistossa töissä. Ajattelin joskus myös biologian opiskelua.  


Teija Jalava


1.Mitä kurssia olet vähiten kiinnostunut pitämään? 
-  Täytyy sanoa, että jos jokin pitää valita niin HI5-kurssi, koska siihen on hankala löytää materiaaleja. Iso osa aineistosta on alun perin ruotsinkielistä, ja kuvamateriaalia on vähän. Sen vuoksi sen opettaminen on välillä vaikempaa kuin yleensä muilla kursseilla. 
2. Mikä on mieleenpainuvin hetki urasi aikana? 
Joka ikinen kevät ylioppilasjuhlat. Se tilanne, kun näkee oppilaat ja sen, että he ovat ovat tehneet 3-4 vuotta töitä ja valmistuvat. Kun näkee valtavan ylpeyden ja ilon jokaisen kasvolla, niin liikuttuu itse samalla 
3. Kuvaile itseäsi kolmella adjektiivilla 
- Historiafani, perusmentaliteetiltaan lappilainen, kiltti 
4. Onko sinulla mitään paheita? 
Ehkä sellainen suurin pahe on, että valvon liikaa enkä aina muista mennä ajoissa nukkumaan, jos on tullut esim. suosikkisarjan uusi kausi nähtäville.
5. Mitä teet vapaa-ajalla? 
Olen perheen kanssa, pidän pihatöistä, tykkään lukea. 
6. Jos voisit matkustaa nyt minne tahansa, mihin matkustaisit ja miksi? 
Pariisissa ei ole koskaan tullut käytyä ja harmittaa, että Notre Dame ehti palaa ennen kuin sen ehti nähdä. Kävisin silti siellä paikalla, ja Pariisi on täynnä kaikkia ihania kohteita 
7. Miksi opetat juuri historiaa ja yhteiskuntaoppia 
- Historia auttaa ymmärtämään nykymaailmaa ja on toisaalta täynnä äärettömän kiinnostavia tarinoita siitä, miten menneisyyden ihmiset ovat loppujen lopuksi hyvin samanlaisia kuin nykyihmiset. YH puolestaan auttaa tarkastelemaan nykymaailmaa kriittisesti sekä antaa näkökulmia siitä, miten maailmaa voi vaikuttaa 

Silja Lehtinen ja Sanni Aho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti