Sivut

tiistai 7. huhtikuuta 2020

Partio harrastuksena

Partio lukiolaisen harrastuksena 

Lukioikäiselle partio on ehkä vähän rennompaa kuin nuoremmille, koska pystyy osallistumaan moniin erilaisiin tapahtumiin, joissa näkee oman ikäisiä. Esimerkiksi Samoaja Explo on tällainen tapahtuma, johon kokoontuu 15 - 17-ikäisiä partiolaisia kaikkialta Suomesta. Toinen esimerkki on Altti Amazing Race, jossa mennään Föli-busseilla ympäri Turkua erilaisille rasteille.  Nuoremmille partiolaisille tapahtumat ovat ehkä vähän enemmän kilpailutyyppisiä.

Ohjaajana leireillä

Kesäisin on erilaisia leirejä kaikenikäisille partiolaisille. Lippukunta järjestää yleensä ainakin kesäisin leirin, johon vanhemmat partiolaiset menevät "töihin" eli muonittamaan tai tekemään ohjelmaa. Piirileireille ja muille isommille leireille vanhemmat partiolaiset pääsevät osallistumaan kunnolla eli osallistumaan itse ohjelmaan. 

Kurssit

Vanhemmille partiolaisille on myös tarjolla erilaisia kursseja ja koulutuksia, kuten partiojohtajakursseja, retkeilykursseja ja EA-kursseja. Useimmat näistä maksaa lippukunta, koska mitä enemmän koulutuksia käy, sitä enemmän siitä on hyötyä lippukunnalle. 

Oman ryhmän ohjaaminen

Yleensä samoajana eli 15 - 17-vuotiaana aletaan johtamaan omaa ryhmää, jolloin pääsee suunnittelemaan viikottaisia kokouksia ryhmälle ja erilaisia retkiä ja muita tapahtumia. Silloin kun aletaan johtamaan omaa ryhmää, loppuvat yleensä itsellä viikottaiset kokoukset oman vanhan ryhmän kanssa. Oman ohjattavan ryhmän kanssa mennään erilaisiin tapahtumiin, kuten partiotaitokilpailuihin. 

Vastuuta ja hauskaa yhdessäoloa

Vanhempana partiolaisena vastaa itse ohjelmastaan ja siitä, miten haluaa toteuttaa partiota. Omalta lippukunnalta tulee aina tietoa erilaisista tapahtumista ja koulutuksista omalle ikäryhmälle.

Partio ei ole pelkästään metsässä rämpimistä ja teltassa istumista, vaan todella hauskaa, jos sitä osaa toteuttaa oikein.


Sanni Aho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti